Tractorpulling

Twin Power heeft als nevenactiviteit het bekende Tractorpulling. Bij Tractorpulling gebruikt men een tractor, meestal behoorlijk aangepast maar dat ligt ook aan de klasse van de wedstrijd, waarmee men een zeer zwaar voorwerp zoals een betonblok, over een bepaalde afstand binnen zo kort mogelijke tijd moet verslepen.  Twin Power heeft al diverse bekers en overwinningen behaald mede dankzij hun kennis van de technische mogelijkheden van ‘gewone’ landbouwvoertuigen.

Bij Twin Power gebruikt men Massey Ferguson tractoren uit Amerika. Dit geheel in lijn met hun voorliefde voor Amerikaanse motoren. De tractor beschikt over ruim 900PK en is zó aangepast dat er optimale trekkracht en snelheid ontwikkelt wordt. De trekker bestaat uit een achterbrug van een MF1135, koppelingshuis en startmotor van een MF1155, motorblok 10,5L uit een MF2805. Het plaatwerk is afkomstig van een MF1150. De turbo is een Holset HX80 en de koppeling is een drieplaatscentrifugaalkoppeling van de Veken.

2007 was een testjaar voor Twin Power in verband met nieuwe motorblokken in de trekker. Daarom moest er nog flink wat afgesteld e gesleuteld worden. 2008 en de volgende jaren beloven daarom veel! Ook voor vragen op trekkergebied en Amerikaanse trekkeronderdelen kunt u bijons terecht.

Hieronder komen binnenkort de video’s van dit monster in actie!!